Hogyan Utazz Környezetbarát módon…

Hogyan utazhatok környezetbarát módon?

  1. Ne utazgass feleslegesen! Amit el tudsz intézni telefonon keresztül, videokonferenciával vagy például Skype használatával, amiatt ne pazarold az időt és az energiát utazásra!
  2. Ne vegyél autót! Gondold át, hogy valóban szükséged van-e saját gépkocsira! Főként a nagyvárosokban, ahol jól szervezett a tömegközlekedés, teljesen indokolatlan a személyautó használata.
  3. Ha mégis autót veszel, válassz alacsony üzemanyag-fogyasztású modellt, esetleg hibrid meghajtású vagy elektromos autót. A mai elektromos autókkal igen komoly távolságokat meg lehet tenni egy töltéssel, és egyre több országban építenek ki elektromos töltőállomásokat.
  4. Attól még, hogy van autód, közlekedhetsz máshogy is! Ez különösen akkor igaz, ha benzines vagy dízel autód van. Gyalogolj, kerékpározz, vagy használd a tömegközlekedést. Minél többen ülünk kerékpárra, annál tisztább és csendesebb lesz a városunk, környezetünk. A tömegközlekedés egy főre eső üzemanyag felhasználása jóval alacsonyabb, mint az autóé. Autózás helyett válassz vonatot, autóbuszt vagy hajót!
  5. Ne egyedül autózz! Ha személygépkocsival közlekedsz, törekedj a gépkocsi teljes kihasználására! Szervezd meg a kollegákkal a közös munkába járást, és ajánld fel a szomszédoknak, hogy az ő gyermeküket is elviszed az iskolába, óvodába! Minél kevesebb autó van az utakon, annál kevésbé lesz szennyezett a levegő, és annál kevesebb lesz a dugó.

 

Leave Comment